همشهری آنلاین: دیگر خبری از عطر بوی خانههای قدیمی نیست ولی... شاید این روزها حیاط دیگر شخصی نیست و همه سهمی از آن برای رفت و آمد و پارک کردن خودروهایشان دارند ولی بالاخره هر کدام از ما یک بالکن کوچک و آفتابگیر که داریم حالا اگر بالکن هم نباشد، یک گوشه دنج کنار یک بخاری و پایین یک پنجره نورگیر که هست... هست؟
پس اگر دلتان برای روزهای سبز و پر از سبزی قدیم تنگ شده و دلتان میخواهد خودتان سبزی خودتان را بکارید و برداشت کنید، دست به کار شوید. در این فصل شاهی، تره، تربچه، ریحان، جعفری و گشنیز را میتوانید در خانه بکارید. بنابراین قدم اول خرید وسایل لازم است.
اول یک گوشه دنج و دور از دسترس را برای باغچه خانگیتان پیدا کنید. مثلا جایی پشت بخاری و جایی زیر پنجره که آفتاب خوب به آن بتابد. یادتان باشد این باغچه باید دور از محل بازی بچهها باشد. یک جای دنج و خوب تا سبزیها جای خوبی برای رشد و استراحت داشته باشند.
بعد از پیداکردن مکان باغچه باید به فکر تهیه بذر مناسب باشید. بذرها را که تهیه کردید، یک روز قبل از کاشت، آنها را در آب ولرم بریزید تا خوب خیس بخورند. بعد از ۲۴ ساعت بذرها را از آبدر بیاورید.
خاک مناسب را به ارتفاع ۱۵ سانتیمتر درون جعبه چوبیتان بریزید و بعد بذرها را به صورت منظم روی خاک بریزید و پهن کنید و روی آن خاک بپاشید. یادتان باشد که بیشتر از دو سه میلیمتر نباید روی بذرها خاک بپاشید و بعد روی آن را با روزنامه بپوشانید. بعد از این کار با یک آبپاش کوچک روزی دو تا پنج بار روی آن آب بریزید. جعبه چوبی را هم در یک محل گرم بگذارید. حداقل تا چهار روز باید در این محل بماند. بعد از چهار روز روزنامه را آرام آرام از روی جعبه چوبی بردارید و روی خاک آب بپاشید و جعبه را در معرض نور قرار دهید هرچه نور بیشتر به سبزیها برسد بهتر است. در این مرحله سبزیها دو تا سه میلیمتر رشد کردهاند و شما آنها را میبینید.
بعد از دو تا سه هفته میتوانید به سبزیها کود طبیعی بدهید و بعد از چهار هفته سبزیها آماده خوردن هستند.
فوتوفن
یادتان باشد هر بذر باید در یک جعبه خاکی جداگانه ریخته شود. مثلا تره در یک جعبه ـ ریحان در یک جعبه گشنیز و ...
بعد از چهار هفته که سبزیها آماده خوردن شدند دو روز پشت سر هم آنها را از ساقه بچینید تا پایهشان قوی شود و کلی برایتان سبزی بدهند.
اگر سبزیهایتان آفت زد از هیچ سمی استفاده نکنید که خیلی خطرناک است. بهترین راه این است که چند قطره الکل را در یک لیوان آب بریزید و به جای سم روی سبزیها بپاشید و بعد که سبزی را چیدید خوب بشویید.
برای کود اصلا از کودهای شیمیایی استفاده نکنید. مقداری زغال را در خاک بریزید تا کربن آن از بیمار شدن خاک جلوگیری کند. در ضمن تفاله چای بهترین نوع کود خانگی برای سبزیهای شماست.
خاکستر چوب هم بیتاثیر نیست. کود برگ هم مناسب است.
شما فلفل، گوجهفرنگی، کدو و بادمجان هم میتوانید در خانه بکارید. البته نشای این گیاهان در فصل تابستان پیدا میشود، پس طرز کاشت این گیاهان هم بماند برای فصل تابستان.
یادتان باشد بذر زیادی برای یک جعبه چوبی احتیاج ندارید. یک وقت نروید یک کیلو بذر مثلا تره بخرید. به بذر فروش محترم بگویید ۱۰ تا ۱۵ گرم بیشتر نمیخواهید. یک باغچه دارید اندازه غربیل. بذر تره کیلویی ۱۰ هزار تومان است اما یادتان باشد شما فقط ۱۰ گرم میخواهید.
نظر شما